zoeken
X

Iedere student heeft recht op een "studentenreisproduct" of OV-chipkaart. Je kan daarbij kiezen voor één van twee opties:
  • Een week-kaart
    vrij reizen van maandag 04.00 uur tot zaterdag 04.00 uur, maar niet op feestdagen
  • Een weekend-kaart
    vrij reizen van vrijdag 12.00 uur tot maandag 04.00 uur en op feestdagen


Je OV-kaart is ook een voordeelurenabonnement

Buiten de tijden van vrij reizen is de OV-kaart een voordeelurenabonnement. Dat geeft je een korting van 34% in bus en tram en een korting van 40% in de trein.
Daarnaast kan je in de trein tijdens de voordeeluren (na 9 uur 's ochtends) maximaal drie medereizigers meenemen. Die medereizigers krijgen dan ook 40% korting, de zogenaamde "samenreiskorting".
Je hebt alleen recht op een OV-studentenkaart in de eerste vijf jaar van je studie (de periode waarin je prestatiebeurs krijgt).
Een OV-kaart kost ongeveer €90 per maand. Je krijgt hiervoor nooit de rekening -- behalve als je je studie niet binnen 10 jaar haalt.


Ov-kaart houden na aflopen van de prestatiebeurs

Een student heeft recht op het studentenreisproduct tijdens de nominale duur van de studie en het eerste jaar (eerste jaar leenfase) daarna. Bij een 1-jarige wo-master is dat in totaal 5 jaar. Na die 5 jaar is er geen recht meer op het studentenreisproduct, ook niet als er een lening van €0,00 is aangevraagd. Wel kan de student er in het 5e jaar voor kiezen een lening van €0,00 aan te vragen als hij niet wil lenen maar wel wil reizen.

Wisselen

Je moet kiezen: óf een weekkaart óf een weekendkaart. Je kunt na je keuze wel op ieder moment gratis wisselen tussen een week en een weekendkaart. Dat wisselen kan maximaal twee keer per jaar en alleen tussen 1 september en 1 mei [1]


[1] Informatie over het studentenreisproduct (DUO)


Studie kiezen Aanmelden Studeren Na de studie
Verschil hbo / w.o.
Numerus Fixus Lotingstudies
Lerarenopleidingen Kopopleidingen
voltijd opleidingen deeltijd opleidingen duale opleidingen
Kamer zoeken
Matching
Studielink Introductietijd
Op kamers wonen
Bindend studieadvies Studiepunten Nominaal studeren
OV-studentenkaart
Studiefinanciering Studielening Wat kost studeren Kosten tweede studie Wettelijk tarief
Studie en handicap
Baankansen
Studieschuld
Doorstuderen titel & diploma