Elektrotechniek

Hanzehogeschool Groningen

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Bij de opleiding Elektrotechniek kies je voor de major Elektronica, de major Mechatronica of de major Sensor Technology.

Aan de start van de studie maak je een keuze voor Elektronica, Mechatronica of Sensor Technology. De eerste twee jaar werk je aan verschillende thema's. Hierdoor krijg je een goed beeld van de studie en mogelijke beroepen in sectoren zoals de gezondheidszorg, de energie of transport.

Bij Elektronica wordt er vanzelfsprekend een stevige basis in elektronica gelegd. Je werkt aan verschillende thema's, zoals robotica, beveiliging en energie en leert bijvoorbeeld een besturingssysteem van een fabrieksproces te ontwikkelen. Bij Mechatronica gaat het altijd om een mechanisch systeem waarvan de functie geoptimaliseerd wordt door de toevoeging van slimme hardware (elektronica) en software. Ontwerpen, technisch tekenen, dynamica (bewegingsleer), toegepaste mechanica en meet-, regel- en besturingstechniek zijn belangrijke vakken bij mechatronica. Bij Sensor Technology draait het uiteraard om sensoren, en vooral de toepassingen die er mogelijk zijn. Deze major (Engelstalig) is te volgen in Assen. De andere twee majors zijn in Groningen. Beiden vallen onder het Instituut voor Engineering.

Jaar 3 en 4 vul je met vrije keuzeruimte (minor), een vaktechnische stage en het afstudeerprogramma.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :
open_in_newwebsite

printprint

locatieGroningen
diplomaB Elektrotechniek
typeregulier, 240 EC
start1 september
taalvooral Nederlands
deels Engels
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code34267
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma
Elektrotechniek studeren aan de Hanzehogeschool Groningen

Waarom aan de Hanze?

Je kiest binnen Elektrotechniek aan het begin van het eerste jaar één van de drie majors: Elektronica, Mechatronica of Sensor Technology (Engelstalig). Mocht je er tijdens het begin van je studie achter komen dat een van de andere majors beter bij je past, dan is een overstap mogelijk. Vanaf het derde jaar volg je volledig het programma van de door jou gekozen major.
De major Sensor Technology is een Engelstalige opleiding met een internationaal karakter. Verwacht bij deze opleiding geen massale hoorcolleges. Je zult bij ons ook niet verdwalen in een doolhof van gangen en lokalen. We zijn er trots op dat we al onze studenten bij naam kennen.

Open dagen en meeloopdagen

Open Dag 6 april Groningen
Op vrijdag 6 april van 16.00 tot 19.00 uur organiseert de Hanzehogeschool Groningen een open dag over alle voltijd bachelor- en masteropleidingen en Associate degree. Een aantal opleidingen geeft informatie over hun deeltijd- en duale varianten.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwIn het eerste jaar van de majors Elektronica en Mechatronica maak je in twee semesters van 20 weken kennis met Robotica en Besturing én Embedded Systems. In het tweede jaar verdiep je je in Besturingssystemen en Dynamische systemen. In het derde jaar kies je een minor en loop je stage, om het vierde jaar af te studeren. Bij de major Sensor Technology draait het eerste jaar om Health en Energy en het tweede jaar om Monitoring and Controlystems. Bij Sensor Technology volg je geen stage.
1e jaar In jaar 1 werk je aan verschillende thema's. Bij Elektronica en Mechatronica zijn dit Besturing en Embedded Systems. Bij Sensor Technology werk je aan de thema's Health en Energy. Vakken als Wiskunde, Natuurkunde, Analoge en Digitale Elektronica en Programmeren komen aan bod. Veel vakken bestaan naast theorie ook uit een praciticum. Ook werk je veel samen met je medestudenten.
periode
12
Thema Energy (Sensor Technology)
Thema Health (Sensor Technology)
Thema Besturing (Elektronica/Mechatronica)
Thema Embedded Systems (Elektronica/Mechatronica)
Presenteren, rapporteren en communicatieve vaardigheden
Technische tekenen (Mechatronica)
Toegepaste mechatronica
Wiskunde
Engels
Sensortechnologie
Dynamica/bewegingsleer (Mechatronica)
Meet-, regel- en besturingstechniek (Mechatronica)
Ontwerpen (Mechatronica)
2e jaar In het tweede jaar start je met de hoofdfase en je volgt specifieke vakken die bij de door jouw gekozen major horen. De majors Elektronica en Mechatronica behandelen in jaar 2 de thema's Besturingssystemen en Dynamische systemen. De major Sensor Technology heeft in jaar 2 de thema's Monitoring and Control Systems en Robotics and Signal Processing.
periode
12
Thema Monitoring and Control Systems (Sensor Technology)
Thema Besturingssystemen (Elektronica/Mechatronica)
Thema Robotics and Signal Processing (Sensor Technology)
Thema Dynamische systemen (Elektronica/Mechatronica)
3e jaar Voor Elektronica en Mechatronica bestaat het derde jaar uit de vrije keuzeruimte, bijvoorbeeld een oriënterende stage of minor binnen of buiten je opleiding, gevolgd door een vaktechnische stage. Jaar 3 van Sensor Technology staat in het teken van Research & Development en Internet of Things. Ook start je bij Sensor Technoology in het derde jaar een student company met andere studenten van het Instiuut voor Engineering.
periode
12
Thema Research and Development (Sensor Technology)
Vrije keuzeruimte (Elektronica / Mechatronica)
Thema Internet of Things (Sensor Technology)
Vaktechnische stage (Elektronica / Mechatronica)
4e jaar In jaar vier staan je minorkeuze en het afstuderen centraal, dit geldt voor alledrie de majors binnen Elektrotechniek.
periode
12
Verdiepende minoren (Elektronica / Mechatronica / Sensor Technology)
Afstuderen (Elektronica / Mecatronica / Sensor Technology)

minors

minor Flexible Energy Technology

Een specialisatie samen met studenten Werktuigbouwkunde waarin aandacht besteed wordt aan energie installaties, -opslag en -transport.

Deze specialisatie bevat thema's waarin je veel leert over gasturbines, energie-opwekking, boilers, elektriciteitsnetwerken en duurzame energiebronnen. Je maakt kennis met de energiewereld: je gaat aan de slag met energie, zowel de huidige (fossiele) energie als duurzame energie. Afstuderen doe je bij een bedrijf of organisatie op het vakgebied energie.

minor Electronic Product Design Engineering

Een verdieping van het vakgebied ontwerpen.

Deze specialisatie bevat de belangrijkste aspecten van het ontwerpen en bouwen van vernieuwende elektronische producten.

 1. International Biomedical EngineeringEen specialisatie waarbij je biomedische producten leert ontwerpen en maken in samenwerking met studenten Werktuigbouwkunde.
 2. Technology to Create

Onderwijs

taal van onderwijs60% nl
30% en
onderwijsopzet20% zelfstudie
40% theorie
40% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
mondelinge presentatie, stage, computer opdrachten, onderzoek, CAD/CAM, onderzoeksproject, excursie, werkcollege, hoorcollege, ontwerpproject, werkgroep, groepsopdracht, portfolio, poster presentatie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, practicum, zelfstudie, project
studeren in het buitenland
Er is een scala aan mogelijkheden om internationaal aan de weg te timmeren. Via een internationale stage, afstuderen in het buitenland, een studie semester bij een buitenlandse partnerinstelling of het kiezen van een internationale specialisatie.
exchange programs
 • Intensive Programmes - Nederland
  Met verschillende partnerinstellingen worden twee weken durende uitwisselprogramma's georganiseerd binnen een aantal specialisaties.
bindend studieadvies
 • minimaal 48 EC in de eerste 12 maanden

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2018
aanmelding deadline : 1 mei 2018
wettelijk tarief : € 1854
instellingstarief : € 3115
1 september 2019
aanmelding deadline : 1 mei 2019
collegegeld nog niet bekend
toelaatbare profielen
havo N&Gnatuurkunde of nlt
havo N&Ttoelaatbaar
vwo E&Mnatuurkunde
vwo N&Gnatuurkunde of nlt
vwo N&Ttoelaatbaar
MBO niveau 4Er zijn aanvullende eisen voor studenten uit de mbo-domeinen 'Handel & Ondernemerschap' of 'Economie en Administratie'. Studenten uit de overige Mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar.

Mbo 4 domein Handel & Ondernemerschap - Wiskunde B en Natuurkunde
Mbo 4 domein Economie en Administratie - Wiskunde B en Natuurkunde
toelatingseisen

vooropleiding
Havo-diploma met profielen N&T en N&G (met Na of Nlt). Vwo-diploma met profielen N&T, N&G (met Na of Nlt) en E&M (met Na). Voor mbo-diploma uit de domeinen 'Economie en administratie' en 'Handel en ondernemerschap' gelden de toelatingseisen Wiskunde B en natuurkunde. Mbo'ers met een diploma uit een ander domein zijn toelaatbaar.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
303kamerhuur in Groningenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1171totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

244 studenten volgen deze opleiding
2% daarvan is vrouw
80 eerstejaars gestart in 2012
0% daarvan is vrouw
27877 studenten aan de Hanzehogeschool Groningen
49% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Groningen

55216studenten studerend
31914studenten woonachtig   
€ 303gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
21 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Jovanie Ridderstaat
Jovanie over Elektrotechniek

"Elektrotechniek is een opleiding met uitdagende projecten waar je veel van elkaar leert"

Jovanie Ridderstaat is student Elektrotechniek -major Elektronica. Zijn eerste jaar bij de opleiding zit er net op. Waarom Jovanie voor deze opleiding koos en hoe hij het tot nu toe heeft ervaren:

"Als kind hield ik er al van om elektronisch speelgoed uit elkaar te halen. Ik was nieuwsgierig naar wat erin zat en ik kon met de kleine motortjes leuke dingen bouwen. Elektronica is een leuke opleiding met geweldige projecten waar je veel van elkaar leert...
Klassen zijn klein en gezellig en er is veel contact met de docent. Docenten kennen je bij je naam en ze zijn altijd beschikbaar om je een extra uitleg te geven."


lees verder ...
Arjen Feenstra
Arjen Feenstra over zijn specialisatie

Arjen Feenstra heeft de specialisatie International Biomedical Engineering gekozen en werkt aan verbeteringen voor de medische zorg.

Bij de specialisatie Biomedical Engineering werk je samen met verschillende opleidingen. Studenten van Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde, maar ook uitwisselingsstudenten uit het buitenland kunnen deze specialisatie volgen. Dit zorgt voor een gevarieerd team waarin je veel van elkaar leert. Arjen over zijn project, een heup airbag voor ouderen:

“Hoe ouder iemand is, hoe meer kans hij heeft op een heupfractuur...
Gezien de vergrijzing is dit een toenemend probleem en bovendien brengt het hoge zorgkosten met zich mee. Ons team heeft een heup airbag ontwikkeld die de val moet onderbreken. Met behulp van elektronica signaleert het apparaat vroegtijdig een val waarop in 'no time' de airbag wordt geactiveerd. De airbag vormt zich om de heupen en biedt zo de nodige bescherming; een preventieve oplossing om heupfracturen te voorkomen! Trots ben ik op dit product omdat we hiermee een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de veiligheid van onze (toekomstige) ouderen.”


lees verder ...
Phylicia Hofma
Phylicia

Het makkelijkste aan deze opleiding vind ik de wiskunde

Mijn naam is Phylicia en volg de studie Elektrotechniek aan de Hanzehogeschool Groningen. Voor deze opleiding heb ik de havo gedaan met het profiel natuur en techniek. Doordat ik dit profiel had wist ik al dat mijn vervolgstudie de technische kant op zou gaan, maar wat het precies zou worden wist ik nog niet. Ik heb daarom informatie opgezocht over allemaal verschillende technische studies. Daarnaast ben ik naar open dagen geweest en heb ik meegedaan met een meeloopdag om de opleidingen goed met elkaar te kunnen vergelijken...
De studie vind ik erg leuk, al vind ik sommige dingen nog wel lastig te volgen doordat je op zich best wat voorkennis nodig hebt. Het makkelijkste aan deze opleiding vind ik de wiskunde die ik tot nu toe gekregen heb, maar dat is natuurlijk per mens verschillend. Het leukste aan de opleiding vind ik digitale techniek en programmeren. Welke kant ik op ga na deze opleiding is nog een verrassing. Ik hoop eerst van deze opleiding veel te leren.


lees verder ...
Dennis Berends
Dennis over Elektrotechniek

De Tuk Tuk, een fantastisch project met Elektro- en Werktuigbouwstudenten!

Als student Elektrotechniek van de Hanzehogeschool hebben wij voor het Hanze TukTuk Team een “Electronic Control Unit” moeten ontwerpen. Dit systeem leest de sensoren uit en stuurt de actuatoren aan om te zorgen voor het goed functioneren van de TukTuk. Het ontwerp dat wij als elektro-studenten binnen het TukTuk team bedacht hebben is namelijk directe injectie (DI) met aardgas. DI kan alleen worden aangestuurd met elektronica...
Maar op deze manier leer je er wel het meest van!


lees verder ...
Gijsbert Conneman
Gijsbert over Elektrotechniek

De interactie tussen mens en techniek trekt mij

Ik ben Gijsbert Conneman, afstudeerstudent bij de opleiding Elektrotechniek. Als specialisatie heb ik International Biomedical Engineering (IBE) gekozen, omdat ik de interactie tussen mens en techniek leuk vind. Er worden vakken aangeboden uiteenlopend van wiskunde, elektronica tot programmeren en in mijn geval ook een stukje anatomie (wegens IBE). Wat in de opleiding snel duidelijk wordt, is de samenspel tussen de theorie en de praktijk...
Natuurlijk komen er problemen tijdens de practica aan het licht, dit kan worden verduidelijkt in de theorielessen.

Tijdens de studie is doorzettingsvermogen echt van belang. Niet alle lessen hebben te maken met elektrotechniek (denk aan vakken als Nederlands, Engels, presenteren), maar ze moeten wel gehaald worden wil je je diploma halen. Ik vind het een pre in de opleiding dat je leert te communiceren, niet alleen met andere technici, maar ook met niet-technici.

Na de studie kunnen er verschillende kanten gekozen worden om in te werken, denk aan industriële automatisering, research en development, maar ook sales en kwaliteit. Het is je eigen keuze wat je wilt qua werk, zolang zelf de wil en het doorzettingsvermogen hebt, kun je er komen! En om te kijken of elektrotechniek echt wat voor jou is, mag ik je aanraden om een meeloopdag bij te wonen, dan wel een dag waar de diversiteit van elektrotechniek aan bod komt.


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/15 Hanze
Elektrotechniek
€ 303 gemiddelde kamerhuur
4.2/5 studenttevredenheid
92 eerstejaars
?% vrouw
18-24 uur contacttijd/week
60% Nederlandstalig
30% Engelstalig
2/15 Hanze
Sensor Technology
star Keuzegids topopleiding 2018  2e
gemiddelde kamerhuur
4.2/5 studenttevredenheid
32 eerstejaars
6% vrouw
18-24 uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/15 Avans
Elektrotechniek
€ 326 gemiddelde kamerhuur
4/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
4/15 Avans
Elektrotechniek
€ 293 gemiddelde kamerhuur
4/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
5/15 Fontys
Elektrotechniek
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
79 eerstejaars
15% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/15 Fontys
Electrical and Electronic Engineering (English)
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
79 eerstejaars
15% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
7/15 HAN
Elektrotechniek
€ 323 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
8/15 HAN
Electrical and Electronic Engineering Engelstalig
€ 323 gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
18 uur contacttijd/week
100% Engelstalig
9/15 HHS
Elektrotechniek (Delft)
€ 312 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
10/15 HU
Electrical Engineering (Elektrotechniek)
€ 336 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
11/15 Inholland
Elektrotechniek
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
12/15 NHL
Elektrotechniek
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
13/15
Elektrotechniek
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
14/15 Saxion
Elektrotechniek
€ 250 gemiddelde kamerhuur
3.7/5 studenttevredenheid
58 eerstejaars
8% vrouw
18-24 uur contacttijd/week
15/15 Windesheim
Elektrotechniek
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Kijk ook eens naar ..


Kom je er echt niet uit? Zoek hulp bij een studiekeuzeadviseur in jouw buurt.

opleidinggelijkenis met Elektrotechniek
Werktuigbouwkunde
bekijk
Commerciele Economie
bekijk

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2015
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel3.93.7
inhoud3.63.6
docenten3.83.8
studiefaciliteiten3.43.6
studielast3.53.5
studiebegeleiding3.83.4

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Elektrotechniek aan de Hanzehogeschool Groningen is beoordeeld door 58 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.9 uit 5.
bron: Hanzehogeschool Groningen
deze
opleiding
landelijk
student tevredenheid 3.8 4
aantal eerstejaars 92 74
ervaren contacttijd per week 18-24 18-24
doorstroom naar tweede jaar 59% 60%
diploma binnen 5 jaar 31% 40%
doorstuderen 34% 16%
werk op niveau in 1,5 jaar 87%

Studie in cijfers

In deze tabel staan resultaten van deze studie in cijfers uitgedrukt. Hiermee kan je vergelijken hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere onderwijsinstellingen.


Na de studie

Unsplashed background img 2
Als ingenieur heb je een brede basis. Wensen van opdrachtgevers kun jij vertalen naar duidelijke productspecificaties. Bij de meest uiteenlopende bedrijven kun je terecht, zowel op regionaal als internationaal niveau. Je hebt toegang tot een groot deel van de arbeidsmarkt, die gunstig gestemd is voor ingenieurs zoals jij.
Met de major Elektronica kun je bij de meest uiteenlopende bedrijven terecht om diverse functies te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan: project engineer, netwerkspecialist, applicatieingenieur, R&D ingenieur, bedrijfsleider (technisch domein) en service engineer (complexe systemen).

Met de major Mechatronica kun je diverse functies vervullen in verschillende branches. Zoals: engineer op het gebied van soft- en hardware en testing, besturingsspecialist, industrial automation engineer, mechatronics design engineer en service engineer.

Met de major Sensor Technology kun je werken aan nieuwe sensortoepassingen, bijvoorbeeld als technisch ontwerper, technisch adviseur, projectleider, wetenschappelijk onderzoeker of ondernemer met een eigen bedrijf.

Na je bacheloropleiding kun je ook verder studeren aan een masteropleiding, bijvoorbeeld de eenjarige master Sensor System Engineering. Of de European Master in Renewable Energy.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Als afgestudeerde ingenieur Elektronica, Mechatronica of Sensor Technology ben je een zeer gewilde hbo professional voor de arbeidsmarkt.
huidige arbeidsmarkt
bron: arbeidsmonitor
€ 2537gemiddeld bruto maandloon
58%kans op een vaste baan
96%kans op een voltijd baan
76%kans op een baan op niveau
68%spreekt van "goede aansluiting arbeidsmarkt"
90%is tevreden over de studiekeuze

vergeleken met andere studies

zoektijd baanzeer goed
salaris na 1,5 jaar zeer goed
kans op een vaste baan zeer goed
bron: Elsevier beste banen

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
TUeAutomotive Technology+ 30 EC pre-master
RijksuniversiteitBiomedical Engineering+ 45 EC pre-master
Universiteit TwenteBiomedical Engineering+ 30 EC pre-master
Wageningen UniversityBiosystems Engineering+ cijfergemiddelde
TU DelftComputer Engineering+ 45 EC pre-master
Universiteit TwenteElectrical Engineering+ 30 EC pre-master
TU DelftElectrical Engineering+ 60 EC pre-master
TUeEmbedded Systems+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteEmbedded Systems+ 30 EC pre-master
TU DelftEmbedded Systems - 4TU+ 45 EC pre-master
HanzeEuropean Master in Renewable Energygeen aanvullende eisen
TUeHuman-Technology Interaction+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteIndustrial Engineering and Management+ 30 EC pre-master
TUeInnovation Management+ 30 EC pre-master
TUeInnovation Sciences+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteInternet Science & Technology+ 30 EC pre-master
HANMaster Engineering Systemsgeen aanvullende eisen
HANMaster Engineering Systems: Automotive Systemsgeen aanvullende eisen
HANMaster Engineering Systems: Control Systems Engineeringgeen aanvullende eisen
HANMaster Engineering Systems: Embedded Systems Engineeringgeen aanvullende eisen
HANMaster Engineering Systems: Sustainable Energy part-timegeen aanvullende eisen
TUeMechanical Engineering+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteNanotechnology+ 30 EC pre-master
TUeOperations Management & Logistics+ 30 EC pre-master
Universiteit TwentePhilosophy of Science, Technology and Society full-time,part-time+ aanv. eisen
TUeScience and Technology of Nuclear Fusion+ 40 EC pre-master
Universiteit TwenteScience Education and Communication full-time,part-time+ 30 EC pre-master
TUeLeraar VHO Informatica educational+ 30 EC pre-master
TU DelftLeraar VHO Informatica educational+ 30 EC pre-master
TU DelftLeraar VHO Natuurkunde educational+ 30 EC pre-master
TUeLeraar VHO Natuurkunde educational+ 30 EC pre-master
HanzeSensor System Engineeringgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteSustainable Energy Technology+ 30 EC pre-master
TUeSustainable Energy Technology+ 30 EC pre-master
TU DelftSustainable Energy Technology - 4TU+ 60 EC pre-master
TUeSystems and Control+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteSystems and Control+ 30 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

 • applicatieingenieur (elektronica)
 • bedrijfsleider technisch domein (elektronica)
 • besturingsspecialist (mechatronica)
 • engineer op het gebied van soft- en hardware en testing (mechatronica)
 • industrial automation engineer (mechatronica)
 • netwerkspecialist (elektronica)
 • project engineer (elektronica)
 • r&d ingenieur (elektronica)
 • service engineer (mechatronica)
 • service engineer complexe systemen (elektronica)
 • technisch adviseur (sensor technology)
 • technisch ontwerper (sensor technology)
bron: StudieData

Contact

Hanze Studiekeuze Advies
P.J. Hagedoorn

Teamleider Elektrotechniek

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite