52 resultaten

Universiteit LeidenAcademische Pabo voltijd Leiden
De Academische Pabo is een combinatie van de Pabo en de opleiding Pedagogiek. Wil je aan de slag in het basisonderwijs maar ben je ook geïnteresseerd in kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs?
Universiteit LeidenAfrikaanse talen en culturen voltijd Leiden
Afrika heeft enorm veel culturen, een boeiende geschiedenis, een sublieme literatuur en een intrigerende verscheidenheid aan talen.
Universiteit LeidenArcheologie voltijd Leiden
Archeologie is een veelzijdige bacheloropleiding waarmee je van het verleden jouw toekomst maakt. Met onze mix van onderwijs en onderzoek leg je een stevige basis voor een (inter)nationale carrière in
Universiteit LeidenArts, Media and Society voltijd Leiden
Artistic and (digital) media are increasingly shaping our culture and world. In this BA programme you will examine contemporary art practices in order to find new perspectives on global issues.
Universiteit LeidenBestuurskunde voltijd Den Haag
Bij Bestuurskunde ga je aan het werk met grote uitdagingen waar de publieke sector mee geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. We bouwen mee aan oplossingen voor de maatschappelijke problemen van nu.
Universiteit LeidenBio-Farmaceutische Wetenschappen voltijd Leiden
Tijdens de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen leer je alles over medicijnontwikkeling: van het ontstaan van ziektes tot de effecten van het geneesmiddel in het lichaam.
Universiteit LeidenBiologie voltijd Leiden
Biologie is de studie van het leven. Wil jij het leven begrijpen van molecuul tot ecosysteem? Wil jij kennis van biologie inzetten voor mens en leefomgeving? Dan is Biologie de juiste studie voor jou.
Universiteit LeidenBiomedische wetenschappen voltijd Leiden
Bij Biomedische wetenschappen leer je het gezonde en zieke lichaam tot in detail begrijpen. Je leert om zelf onderzoek te doen naar het functioneren van het menselijk lichaam, ziektes en therapieën.
Universiteit LeidenChinastudies voltijd Leiden
Wil jij je verdiepen in het boeiende en machtige land China? Bestudeer de taal, cultuur, economie en politiek op hoog academisch niveau, met Chinastudies in Leiden!
Universiteit LeidenCriminologie voltijddeeltijd Leiden
Bij Criminologie in Leiden onderzoek je de oorzaken en gevolgen van criminaliteit. Criminaliteit is populair. Kijk maar naar de tv of lees het in de krant. Alleen: wat noem je crimineel, en wat niet?
Universiteit LeidenCulturele antropologie en ontwikkelingssociologie voltijd Leiden
Bij Culturele antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden onderzoek je groepen mensen 'van binnenuit'. Niet alleen niet-westerse, maar ook groepen uit onze eigen multiculturele samenleving.
Universiteit LeidenDuitse taal en cultuur voltijd Leiden
De combinatie van het intrigerende verleden en het boeiende heden maakt Duitsland tot een interessant studiegebied. Duitslanddeskundige, iets voor jou?
Universiteit LeidenEngelse taal en cultuur voltijddeeltijd Leiden
English is spoken all over the world, from the UK to the US and from South Africa to Australia. In Leiden we'll give you an in-depth understanding of the English language, its culture and literatures.
Universiteit LeidenFilm- en literatuurwetenschap voltijd Leiden
Met Film- en literatuurwetenschap verdiep je je in de verhalen áchter de verhalen. Bestudeer films, literatuur en media van over de hele wereld en ontdek de verschillen en overeenkomsten.
Universiteit LeidenFiscaal recht voltijddeeltijd Leiden
Belastingen zijn nauw verweven met ons dagelijks bestaan. Bij Fiscaal recht in Leiden onderzoek je op welke wijze van de burger belasting wordt geheven en belasting zou moeten worden geheven.
Universiteit LeidenFranse taal en cultuur voltijddeeltijd Leiden
Wereldwijd spreken 350 miljoen mensen Frans, als moedertaal of als tweede taal.
Universiteit LeidenGeneeskunde voltijd Leiden
Ben jij 'capable', 'caring' en 'curious'? En wil je worden opgeleid tot arts? Dan is wellicht de bachelor Geneeskunde, in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) iets voor jou.
Universiteit LeidenGeschiedenis voltijd Leiden
Met Geschiedenis in Leiden benader je het verleden met een scherpe, analyserende blik en leer je het heden vanuit een heel nieuw perspectief te bekijken.
Universiteit LeidenGriekse en Latijnse taal en cultuur voltijd Leiden
Mythen, historische gebeurtenissen en literaire werken uit de klassieke oudheid blijven ons boeien en inspireren. Hoe komt dit?
Universiteit LeidenInformatica voltijd Leiden
Informatica gaat het over verzamelen, analyseren en verwerken van data met behulp van efficiënte algoritmen. Daarbij spelen wiskunde en logica een belangrijke rol.
Universiteit LeidenInternational Relations and Organisations voltijd Den Haag
Are you interested in international organisations, diplomacy, and issues of peace and security? The BSc specialisation in International Relations and Organisations is just right for you.
Universiteit LeidenInternational Studies voltijd Den Haag
Are you fascinated by how globalisation affects world regions? Do you want to really understand other cultures from a particular area from a wide range of perspectives?
Universiteit LeidenInternationale Politiek voltijd Leiden
Wil jij weten hoe politiek werkt op wereldniveau? Hoe geven grootmachten, internationale organisaties en diplomatie vorm aan internationale politiek? Dat leer je in deze Politicologie-specialisatie.
Universiteit LeidenItaliaanse taal en cultuur voltijd Leiden
De cultuur van Italië spreekt al eeuwenlang sterk tot de verbeelding. Italiaanse kunst, design, mode, literatuur, film en muziek zijn een begrip.
Universiteit LeidenJapanstudies voltijd Leiden
Japan kent een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities, en is één van de grootste economieën ter wereld. Ontdek de verschillende facetten van dit fascinerende land met Japanstudies.
Universiteit LeidenKlinische Technologie voltijd Leiden
De opleiding Klinische Technologie is een multidisciplinaire studie op het grensvlak van geneeskunde en techniek. Deze opleiding start per 1 september 2015.
Universiteit LeidenKoreastudies voltijd Leiden
Bij Koreastudies in Leiden ontdek je de fascinerende mengeling van eeuwenoude tradities en moderne leefgewoonten door de cultuur, geschiedenis en taal intensief te bestuderen.
Universiteit LeidenKunstgeschiedenis voltijddeeltijd Leiden
Kunst heeft altijd een grote impact gehad op de mens door de eeuwen heen, van de eerste grottekeningen tot aan moderne kunstvormen.
Universiteit LeidenLatijns-Amerikastudies voltijd Leiden
Latijns-Amerika is een regio met een enorme culturele diversiteit en een kleurrijk, boeiend en soms gecompliceerd verleden én heden.
Universiteit LeidenLeiden University College The Hague: Liberal Arts & Sciences: Global Challenges voltijd Den Haag
Leiden University College The Hague biedt een Liberal Arts & Sciences opleiding; een interdisciplinair programma met een focus op Global Challenges Vrede, Recht, Duurzaamheid, Welvaart en Diversiteit.
Universiteit LeidenLife Science & Technology voltijd Delft
Life Science & Technology onderzoekt de processen in de levende cel.
Universiteit LeidenMidden-Oostenstudies voltijd Leiden
Met Midden-Oostenstudies in Leiden bestudeer je de talen en culturen in het Midden-Oosten op hoog academisch niveau, maar stel je ook kritische vragen over de regio en haar rol in de wereld. .
Universiteit LeidenMolecular Science & Technology voltijd Leiden
Bij Molecular Science & Technology combineer je scheikunde en technologie (TU Delft) om te werken aan een schone en gezonde wereld.
Universiteit LeidenNatuurkunde voltijd Leiden
Als natuurkundige probeer je de wereld in wiskunde op te schrijven en met experimenten natuurverschijnselen te verklaren: van licht en energie tot minder intuïtieve verschijnselen als kwantummechanica
Universiteit LeidenNederlandkunde/Dutch Studies voltijd Leiden
During your studies you will not only learn Dutch, but you also study the language to gain insight into its structure and development.
Universiteit LeidenNederlandse taal en cultuur voltijd Leiden
De diepte in met jouw eigen taal. Je analyseert op hoog niveau hoe mensen de Nederlandse taal, cultuur en literatuur gebruiken en plaatst deze in internationaal perspectief.
Universiteit LeidenNotarieel Recht voltijddeeltijd Leiden
De bacheloropleiding notarieel recht duurt drie jaar, die je afsluit met een diploma. Je mag dan de titel Bachelor of Laws voeren (ll.B.).
Universiteit LeidenOude Nabije Oosten-studies voltijd Leiden
Met Oude Nabije Oosten-studies in Leiden verdiep je je in de wereld van het oude Egypte, van Mesopotamië en Anatolië en in de Hebreeuwse en Aramese talen en culturen.
Universiteit LeidenPedagogische wetenschappen voltijd Leiden
Pedagogiek gaat over de rol die ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere opvoeders spelen in het leven van kinderen. Hoe kunnen ze bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kind tot volwassene?
Universiteit LeidenPhilosophy: Global and Comparative Perspectives voltijd Leiden
A unique programme: it offers comparative perspectives from around the world to enable you to be part of the next generation of thinkers: studying and shaping philosophy for a globalised 21st century.
Universiteit LeidenPoliticologie voltijd Leiden
Als student politicologie verdiep je je in interessante, belangrijke onderwerpen op het terrein van de nationale en internationale politiek, zoals verkiezingen, burgeroorlogen en politiek leiderschap.
Universiteit LeidenPsychologie voltijd Leiden
Bij Psychologie in Leiden leer je mensen kennen. Als student Psychologie bestudeer je gedrag van mensen en hun beleving. Een studie van hoofd en hart, veelzijdig en onderzoekend. Iets voor jou?
Universiteit LeidenRechtsgeleerdheid voltijddeeltijd Leiden
Het recht brengt door middel van regels en afspraken orde in de maatschappij. In Leiden krijg je te maken met onderwerpen als belasting, drugshandel, sport of stakingen.
Universiteit LeidenReligiewetenschappen voltijddeeltijd Leiden
Religie is overal en speelt vaak, ongemerkt, een grote rol in het dagelijks leven van jezelf en anderen.
Universiteit LeidenRussische studies voltijd Leiden
Rusland is het grootste land ter wereld en speelt een belangrijke rol op het politieke wereldtoneel.
Universiteit LeidenSecurity Studies voltijd Den Haag
In the Bachelor's in Security Studies you study 21st century security challenges and learn to devise strategic solutions for a complex world.
Universiteit LeidenSouth and Southeast Asian Studies voltijd Leiden
South and Southeast Asia is one of the world's most dynamic and diverse areas. Understand the complexity of the region's history, languages, and cultures.
Universiteit LeidenSterrenkunde voltijd Leiden
Je kiest voor de studie Sterrenkunde wanneer je geïnteresseerd bent in het heelal, en wiskunde B en natuurkunde tot je sterkste vakken behoren.
Universiteit LeidenTaalwetenschap voltijd Leiden
Hoe verwerven kinderen hun moedertaal? Hoe heeft het Nederlands zich in de loop der eeuwen ontwikkeld? Waarom overtuigen sommige politici de kiezers eerder dan andere?
Universiteit LeidenUrban Studies voltijd Den Haag
Do cities fascinate you? Would you like to gain insights into the nature and origin of problems and learn more about, and help solve, cities' health, safety, multicultural and sustainability issues?
Universiteit LeidenWijsbegeerte voltijddeeltijd Leiden
Heeft de mens een vrije wil? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn?
Universiteit LeidenWiskunde voltijd Leiden
Als je wiskunde studeert leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op creatieve manieren oplossen.